Талантливи малки и големи танцьори и певци покориха шуменската публика

май 20, 2024 By Роза Енчева

Над 80 талантливи малки и големи танцьори от детския ансамбъл „Пъргавелче“ с главен художествен ръководител Роза Чанова изпъстриха сцената на НЧ „Добри Войников-18556“ и зарадваха публиката със своите красиви изпълнения.

Заедно с тях сцената огласиха и дамите от ансамбъл „Панайот Волов“ с художествен ръководител Жулиян Жечков, които вече 26 години продължават традициите на състава и съхраняват песенното фолклорно богатство на България.

Концертът на 17 май, организиран от читалището и Сдружение „Гайтани“, се превърна във вълнуващо преживяване за гости, родители, приятели и почитатели на българското народно творчество.

Благодарим на всички, които се включиха и в дарителската акция за събиране на средства за турнето на „Пъргавелче“ в Испания. За 35 години ансамбълът се утвърди като един от най-добрите и обичани състави в града и радва публиката у нас и в чужбина. Ансамбълът получи покана за участие в Международния фолклорен фестивал в Лорет де Мар, Барселона през  месец септември тази година.